Do divadla na Advento

Elektrická tříkolka Advento má široké uplatnění, i tak nás občas překvapí, kde všude se oblíbený stroj stane nepostradatelným pomocníkem. Dnes Vás vezmeme na Slovensko do divadla Teáter Komika, kde je Advento již druhým rokem členem divadelního souboru.

Putovní divadlo Teáter Komika hraje převážně pro dětské osazenstvo. Má dlouhodobá představení, účastní se kulturních akcí a jarmarků a na objednání je schopné připravit interaktivní akce pro děti všech věkových kategorií. Jakkoliv to zní neuvěřitelně, již druhým rokem je členem divadelního souboru také elektrická tříkolka Advento.

„Před dvěma lety jsem na jedné akci náhodou narazil na pana Hadobáše, prodejce elektrických strojů Energy Adventure na Slovensku. Tehdy jsem sháněl malý stroj, který by nám pomáhal převážet kulisy na výjezdech. Advento byla láska na první pohled,“ popisuje Roman Mihálka, zakladatel Teáter Komika, jak se jeho divadelní osud zkřížil s elektrickou tříkolkou.

Tříkolku si vypůjčil a otestoval na následné akci a hned po ní si stroj zakoupil.

„Díky svým kompaktním rozměrům se tříkolka pohodlně vejde do naší transportní dodávky, kterou používáme při přepravě na jednotlivé akce. Na místě pak s Adventem převážíme kulisy a jiný materiál. Jeho rychlost je pro naše potřeby dokonalá, a navíc je jednoduchý na ovládání. I proto jsme jej postupně zapojili do představení jako tzv. klaunův taxík,“ upřesňuje Mihálka. Advento tak během představení vozí herce i děti, případně slouží jako statická rekvizita.

„Cíleně jsem nevyhledával stroj na elektrický pohon, ale výhody, které nám přináší jsou nedocenitelné. Není potřeba na něj mít SPZ a tedy řešit všechny náležitosti s přihlášením vozidla apod. a díky elektrickému pohonu jej můžeme neomezeně využívat i v interiérech,“ vyjmenovává divadelník.

Stroj slouží skupině pana Mihálky bez poruchy již druhým rokem. Jeho využití je celoroční, kdy před představením a po něm převáží na různé vzdálenosti rekvizity, kulisy a scénu o hmotnosti do 50 kg. Během samotných představení přepravuje dětí a vystupující herce, zatížení pak dosahuje maximálních hodnot, tedy až 150 kg. Výkon Adventu dodávají dvě 48V gelové bezúdržbové baterie.

„Často se účastníme i několikadenních akcí, v takovém případě stroj musíme přes noc nabíjet. Je to ale jednoduchý úkon, postačí obyčejná zásuvka do elektřiny a ráno je stroj plně nabitý,“ říká pan Mihálka.

Advento se na divadelních prknech, která znamenají svět, úspěšně uchytil a užívá si své chvíle slávy ve světlech reflektorů. Přejeme divadlu a jeho hercům mnoho návštěvníků, dětských úsměvů a mnoho najetých kilometrů s Adventem na jevišti i mimo něj.

×

Splátková kalkulačka ESSOX