Advento Maxi, elektrická všestranná tříkolka z Čech

Elektrická nákladní tříkolka Advento Maxi nachází široké uplatnění od zemědělství, přes komunální služby, stavebnictví, průmyslové objekty, až po vinaře, sadaře, ale i hobby zahrádkáře.

„Na trhu působíme 10 let a Advento Maxi se okamžitě po uvedení na trh stalo bestsellerem. Výhodou stroje je jeho univerzálnost, snadné ovládání, téměř nulová údržba a nízké provozní náklady,“ shrnuje výhody stroje Jan Berka, jednatel společnosti Energy Adventure s.r.o.

Tříkolka je osazena elektromotorem o výkonu 850 W, energii mu dodává bezúdržbová 48V VRLA-GEL  20 nebo 32 Ah baterie. Motor i baterie jsou uloženy pod korbou, kde jsou zároveň chráněny proti poškození. Na jedno nabytí je stroj schopný ujet 40 až 100 km. „Naši zákazníci potvrzují, že s plně nabitou baterií hravě zvládnou celou pracovní směnu. Tam, kde je vyžadován vyšší výkon, doporučujeme stroj osadit druhým setem baterie,“ říká Berka.

Tichý chod elektromotoru dělá z Advento Maxi vhodný stroj ke zvířatům a do stájí. Přínosem pro životní prostřední je jeho nulová uhlíková stopa v rámci provozu stroje.

Stroj je dodáván s originální nabíječkou a pro jeho nabytí postačí obyčejná zásuvka s 230V. Doba nabíjení se pohybuje mezi 4-8 hodinami v závislosti na tom, jak moc je baterie vybitá. Pokud dáte stroj po skončení práce nabíjet, ráno bude tříkolka připravená okamžitě podávat plný výkon. Stav baterie i stav nabití zjistíte snadno na displeji stroje.

„Průměrná spotřeba tříkolky je 15 Wh na 1 km, průměrná cena 1 kWh v roce 2022 činila 8,02 Kč, kdy podotýkám jde o nezastropovanou cenu. Tedy náklady na 100 km jsou 12,03 Kč. Ve srovnání s náklady na provoz benzínových a naftových motorů je náš stroje nepopsatelně výhodnější,“ vypočítává Berka.

Maximální rychlost stroje je 28 km/h. K dispozici je jedna rychlost vpřed a jedna vzad. Advento Maxi má dále redukcí rychlosti s možností zařadit vysoký nebo nízký rychlostní stupeň dle potřeby.

Nosnost Adventa Maxi včetně řidiče je 400 kg. S délkou 2,62 m a šířkou 0,96 m se jedná o malého, lehkého a vysoce výkonného pomocníka, stroj se vejde hravě mezí řádky vinné révy, ovocných stromů apod.

Vnitřní velikost nákladní korby je 1,13 x 0,83 m. Bočnice korby a zadní čelo jsou plně sklopitelné. Na přání je možné tříkolku osadit odnímatelnými bočnicemi. Advento Maxi tak poskytuje dostatečnou plochu na převoz různého materiálu, nářadí, případně i osob.

Jedná se o jednomístný stroj. Zadní náprava i přední kolo jsou vybaveny bubnovými brzdami, k dispozici je i ruční brzda. Řídítka stroje jsou osazena nastavitelnými zpětnými zrcátky a tříkolka má také přední a zadní osvětlení, přičemž přední je ledkové. Pod sedadlem obsluhy se nachází úložný prostor. Díky terénnímu pneu si Advento Maxi hravě poradí i s nezpevněným podložím. K dispozici jsou dvě barevné varianty, a to zelená a černá. Na přání je možné přihlásit stroj na SPZ.

Pro více informací o Adventu MAXI můžete navštívit produktovou stránku stroje zde nebo kontaktovat svého nejbližšího autorizovaného prodejce.

 

 

×

Splátková kalkulačka ESSOX